Ομάδα εξειδικευμένων επιστημόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διοργάνωσε για τέταρτη χρονιά, ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα βιωματικού χαρακτήρα που απευθύνεται σε μαθητές δημοτικών σχολείων.

Στόχος του προγράμματος ήταν τα παιδιά μέσα από την ενασχόλησή τους με αθλητικές (Τοξοβολία, Κρίκετ, Μπάντμιντον, Τέννις, Αθλοπαιδιές, Πάλη κ.α.) και παιγνιώδεις επιστημονικές δραστηριότητες (παιδαγωγικά παιχνίδια, δημιουργικό παραμύθι, φτιάχνω το κολατσιό μου, ζωγραφική κ.α.) να εκπαιδευτούν βιωματικά σε θέματα σχετικά με: το σώμα τους, την υγιεινή διατροφή, τη δια βίου άσκηση, τις δεξιότητες ζωής και το περιβάλλον.

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν διαλέξεις (με στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση) σχετικές με την άσκηση, τη διατροφή και την υγεία των παιδιών.

Τέλος, αξιολογήθηκαν επιλεγμένοι δείκτες: α. υγείας (ορθοσωμικός έλεγχος, δείκτες παχυσαρκίας κ.α.), β. φυσικής κατάστασης (ισορροπία, ευλυγισία, δύναμη, αντοχή κ.α.) και γ. διατροφικών συνηθειών (προσήλωση στο πρότυπο μεσογειακής διατροφής κ.α.) των παιδιών.

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε μεταξύ 24 Ιουνίου 2019 και 5 Ιουλίου 2019.

Στο Summer School συμμετείχε και η πάλη με υπεύθυνο τον Νίκο Τσιακάρα και τους συνεργάτες του ΚΦΑ, Παναγιώτη Καλόγηρο, Ηλία Σιούτα, Γιώργο Τσιακάρα και Χρήστο Αρότσιο.

http://www.healthykids.gr/summerschool/

 

Για τον ΑΠΣ Τρίκαλα

Νίκος Τσιακάρας