Η Ιστορία Του Συλλόγου μας

  • Η ιστορία του Συλλόγου Πάλης (Α.Π.Σ. ΤΡΙΚΑΛΑ) ξεκινάει το 1987, όταν μια παρέα φίλων της πάλης ίδρυσε το συγκεκριμένο σωματείο στα Τρίκαλα, σε ένα δήμο με ιδιαίτερη αθλητική ιστορία και περίπου 80.000 μόνιμους κατοίκους.
  • Η αγωνιστική παρουσία του συλλόγου άρχισε το 1992 με την παρουσία της παιδικής και εφηβικής ομάδας στο τοπικό πρωτάθλημα Θεσσαλίας, ενώ από την επόμενη αγωνιστική περίοδο μέχρι και σήμερα, ο σύλλογος σημειώνει συνεχή παρουσία τόσο στο ανδρικό πρωτάθλημα όσο και στα τμήματα υποδομής (junior, παιδικό, εφηβικό).
  • Ο πυρήνας του Α.Π.Σ. ΤΡΙΚΑΛΑ αποτελεί αδιαμφισβήτητα φυτώριο για την ενίσχυση των εθνικών ομάδων πάλης, με τα 10 τμήματα υποδομής που έχει δημιουργήσει αλλά και τις ακαδημίες του σωματείου, οι οποίες απαρτίζονται από πλήθος παιδιών.
  • Η διοίκηση και οι προπονητές βρίσκονται κοντά στα νέα παιδιά και κάνουν προσπάθειες ώστε να τα φέρουν σε επαφή με το άθλημα της πάλης και τον αθλητισμό, έχοντας την υποστήριξη των γονιών τους αλλά και των δημοτικών αρχών της πόλης.
  • Η όλη προσπάθεια άρχισε να αποδίδει καρπούς και αυτό φάνηκε από την μαζική συμμετοχή των παιδιών στα τελευταία έξι παιδικά τουρνουά πάλης (2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 και 2015 που έλαβαν χώρα στο κλειστό γυμναστήριο Τρικάλων (με περισσότερα από 300 παιδιά στο καθένα).
  • Τα τελευταία χρόνια ο Α.Π.Σ. ΤΡΙΚΑΛΑ κατόρθωσε να ηγηθεί στο χώρο της πάλης, πρωταγωνιστώντας στο χώρο της ανάπτυξης του αθλήματος.
  • Οι μεγάλοι στόχοι του σωματείου, μαζικότητα- επιδόσεις, επιτεύχθηκαν ύστερα από τεράστια ομαδική προσπάθεια.
  • Κάθε αθλητική χρονιά ο Α.Π.Σ. ΤΡΙΚΑΛΑ, εκτός των άλλων αγωνιστικών υποχρεώσεων (εθνικά πρωταθλήματα και φιλικά) να διοργανώσει φιλικές αγωνιστικές ημερίδες και προγράμματα κοινής ωφέλειας.

Δ.Σ. Συλλόγου & Τεχνικό Προσωπικό

1. Δημήτριος Λώλης Πρόεδρος
2. Μιλτιάδης Μασούρας Αντιπρόεδρος
3. Παναγιώτης Δουβλαντώνης Γραμματέας
4. Γεώργιος Παπαγεωργίου Ταμίας
5. Ευθύμιος Παπαγεωργόπουλος Μέλος

Νικόλαος Τσιακάρας – υπεύθυνος οργάνωσης
Παναγιώτης Καλόγηρος – καθηγητής φυσικής αγωγής
Ηλίας Σιούτας – καθηγητής φυσικής αγωγής
Γεώργιος Παπαγεωργίου– πτυχιούχος προπονητής ΓΓΑ
Χαράλαμπος Ντίνος– πτυχιούχος προπονητής ΓΓΑ
Χρήστος Αρότσιος – 3ετής φοιτητής ΤΕΦΑΑ Π.Θ. – πρακτική άσκηση
Κων/να Πλαβού- υπεύθυνη οργάνωσης- γραμματείας

 

Οι αγωνιστικές και κοινωνικές δράσεις του συλλόγου μας

Ο μονόπλευρος προσανατολισμός του σημερινού αθλητισμού στη διδακτική διαδικασία και πιο συγκεκριμένα στην παροχή κατηγοριοποιημένων «γνώσεων» και η απόκλιση του από την παιδαγωγική του αποστολή, έχει ως αποτέλεσμα την περιθωριοποίηση της διαδικασίας της αγωγής, που συνδέεται άμεσα με τη διαμόρφωση της προσωπικότητας του αθλητή- μαθητή.
Ο ΑΠΣ Τρίκαλα λαμβάνοντας υπόψη τη ρήση «Ο κυριότερος στόχος της εκπαίδευσης δεν είναι μόνο η γνώση, αλλά κυρίως η δράση» για τη νέα αθλητική χρονιά θα υλοποιήσει: