Καλή αγωνιστική και αθλητική χρονιά !!!

Αθλητική χρονιά 2018- 2019 προπονήσεις σε όλα τα τμήματα του συλλόγου.

 1. Ελληνορωμαϊκή πάλη: kids wrestling – Νηπίων – Δημοτικού – Γυμνασίου – Λυκείου – Αγωνιστικά.
 2. Ελεύθερη πάλη: girls wrestling – Νηπίων – Δημοτικού – Γυμνασίου – Λυκείου – Αγωνιστικά.
 3. Energy wrestling
 4. Special wrestling
 5. Fun & Fit
 6. Calisthenics

Καθημερινά από 15:00 έως 22:00 στα προπονητήρια του συλλόγου:

 1. Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων
 2. Κοραή 4- 2ος όροφος (πλ. Δεσποτικού)

Ελληνορωμαϊκή και Ελεύθερη πάλη:
Νηπίων - Δημοτικού - Γυμνασίου - Λυκείου - Αγωνιστικά.

Οι αθλητές από τα αγωνιστικά τμήματα συμμετέχουν σε πανελλήνιους διασυλλογικούς αγώνες σε όλη την Ελληνική Επικράτεια, στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα που διοργανώνει η Ε.Λ.Ο.Π., στα τοπικά πρωταθλήματα και στα σχολικά πρωταθλήματα και σε όσους διεθνείς αγώνες είναι δυνατόν.

Οι αθλητές που έχουν επιλεγεί από τη στην Εθνική Ομάδα συμμετέχουν σε Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Τα παιδιά από τον Α.Π.Σ. ΤΡΙΚΑΛΑ μπορούν να συμμετάσχουν σε φιλικούς αγώνες, σαν μια πρώτη γνωριμία με την αγωνιστική πάλη.

girls wrestling

Λειτουργούν κοριτσίστικα αγωνιστικά και προαγωνιστικά τμήματα καθώς και τμήματα εισαγωγής.

Calisthenics

kids wrestling

Για τους μικρούς μας φίλους, έχουμε σχεδιάσει ειδικά παιδικά τμήματα για αγόρια και κορίτσια, που ασκούν σώμα και πνεύμα.

Η καλύτερη άμυνα είναι η αυτοπεποίθηση! Οι μικροί μαθητές ασκούνται σε βασικές ασκήσεις ελληνορωμαϊκής πάλης σε ένα θετικό μη ανταγωνιστικό περιβάλλον, παίρνοντας μια διασκεδαστική πρώτη γεύση με το άθλημα.

Είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να αποκτήσουν σωματικό έλεγχο, ευλυγισία, σωστή στάση σώματος και μια πολύ καλή φυσική κατάσταση.

ENERGY WRESTLING

Στα πλαίσια αυτών των αναγκών που προκύπτουν για φυσική δραστηριότητα αλλά και στα πλαίσια διάδοσης ότι η πάλη ως φυσική δραστηριότητα μπορεί να συμβάλλει και να βοηθήσει ουσιαστικά προς αυτήν την κατεύθυνση, εκπονείται από τον σύλλογό μας, το παρεμβατικό εξειδικευμένο, μη αγωνιστικό, πρόγραμμα εκγύμνασης μέσω της πάλης για το ευρύ κοινό “ENERGY WRESTLING” για γυναίκες και άνδρες.
Η άσκηση απευθύνεται σε γυναίκες και άνδρες όλων των ηλικιών:
 •  ενήλικες από 20 χρόνων μέχρι 34 χρονών
 • μεσήλικας από 35 χρονών έως 60 χρονών
 • ηλικιωμένους από 61 χρονών και πάνω

 

Special Wrestling

Special Wrestling

Σας ενημερώνουμε, ότι στο σύλλογό μας λειτουργούν τμήματα εκγύμνασης, μέσω της πάλης – Special Wrestling, Παιδιών με Μαθησιακές δυσκολίες, (δυσπραγία, δυσλεξία), ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες – ιδιαιτερότητες, Δ.Ε.Π.Υ, Αυτισμός, Ν.Υ, Σύνδρομο Down.

Λίγα λόγια για το Special Wrestling……

Όλα τα παιδιά έχουν μια φυσική ανάγκη για κίνηση που πρέπει να βρίσκει διέξοδο. Πέρα από τη χαρά και τη διασκέδαση η άσκηση συμβάλλει σημαντικά στην βελτίωση της λειτουργικότητας και κοινωνικής ένταξης.

Η άσκηση για τα άτομα με ιδιαιτερότητες, (είτε σωματικές-κινητικές, είτε νοητικές, είτε μαθησιακές) είναι αναμφίβολα ευεργετική και πρέπει να ενθαρρύνεται!

Αναγνωρίζοντας τα παραπάνω, το Special Wrestling απαρτίζεται από εξατομικευμένα προγράμματα ειδικής και  προσαρμοσμένης φυσικής αγωγής, με αντίστοιχες προσαρμογές διδασκαλίας, ασκήσεων και περιβάλλοντος προκειμένου οι μοναδικές ανάγκες των παιδιών να ικανοποιηθούν και στοχεύει στην:

 • ανάπτυξη και βελτίωση των κινητικών, νοητικών, ψυχικών ικανοτήτων και δεξιοτήτων
 • αύξηση της σωματικής κατάστασης και των ατομικών ικανοτήτων
 • ανάπτυξη των αισθητηριακών και αντιληπτικών λειτουργιών
 • βελτίωση της αυτοπεποίθησης

Fun & Fit

Το Fun & Fit είναι γενική γυμναστική, δηλαδή ένα σύνολο φυσικών ικανοτήτων που έχουν στόχο να προάγουν την καλή φυσική, ψυχική και κοινωνική κατάσταση των παιδιών.

Στο Fun & Fit συμπεριλαμβάνονται ασκήσεις δύναμης, ταχύτητας, ισορροπίας, ευλυγισίας, ευκινησίας, συντονισμού, προσανατολισμού στο χώρο, καθώς και ασκήσεις ενόργανης, ακροβατικής και ρυθμικής  γυμναστικής σε συνδυασμό με ελεύθερη χορογραφία.