Καλή αγωνιστική και αθλητική χρονιά !!!

Από τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017 αρχίζουν οι προπονήσεις για όλα τα τμήματα του συλλόγου.
Καθημερινά από 15:00 έως 22:00 στα προπονητήρια του συλλόγου:

Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων
Κοραή 4- 2ος όροφος (πλ. Δεσποτικού)

Λειτουργούν τμήματα μικτά (αγόρια - κορίτσια):

Ελληνορωμαϊκής πάλης
Νηπίων
Δημοτικού
Γυμνασίου
Λυκείου
Ενηλίκων «energy wrestling»

ΝΕΑ τμήματα μικτά (αγόρια - κορίτσια):

Πρόγραμμα πάλης για άτομα με αναπηρία
Γυμναστική με έμφαση στην ενόργανη γυμναστική
Νηπίων
Δημοτικού
Γυμνασίου

Αγωνιστική Πάλη

Οι αθλητές από τα αγωνιστικά τμήματα συμμετέχουν σε πανελλήνιους διασυλλογικούς αγώνες σε όλη την Ελληνική Επικράτεια, στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα που διοργανώνει η Ε.Ο.Φ.Π., στα τοπικά πρωταθλήματα και στα σχολικά πρωταθλήματα και σε όσους διεθνείς αγώνες είναι δυνατόν.

Οι αθλητές που έχουν επιλεγεί από τη στην Εθνική Ομάδα συμμετέχουν σε Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Τα παιδιά από τον Α.Π.Σ. ΤΡΙΚΑΛΑ μπορούν να συμμετάσχουν σε φιλικούς αγώνες, σαν μια πρώτη γνωριμία με την αγωνιστική πάλη.

Παιδική Πάλη

Για τους μικρούς μας φίλους, έχουμε σχεδιάσει ειδικά παιδικά τμήματα για αγόρια και κορίτσια, που ασκούν σώμα και πνεύμα.

Η καλύτερη άμυνα είναι η αυτοπεποίθηση! Οι μικροί μαθητές ασκούνται σε βασικές ασκήσεις ελληνορωμαϊκής πάλης σε ένα θετικό μη ανταγωνιστικό περιβάλλον, παίρνοντας μια διασκεδαστική πρώτη γεύση με το άθλημα.

Περιλαμβάνει οποιοδήποτε είδος άσκησης που συνδιάζει μουσική, και χορευτικές κινήσεις και είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να αποκτήσουν σωματικό έλεγχο, ευλυγισία, σωστή στάση σώματος και μια πολύ καλή φυσική κατάσταση.

Ενεργητική Πάλη (ENERGY WRESTLING)

Στα πλαίσια αυτών των αναγκών που προκύπτουν για φυσική δραστηριότητα αλλά και στα πλαίσια διάδοσης ότι η πάλη ως φυσική δραστηριότητα μπορεί να συμβάλλει και να βοηθήσει ουσιαστικά προς αυτήν την κατεύθυνση, εκπονείται από τον σύλλογό μας, το παρεμβατικό εξειδικευμένο, μη αγωνιστικό, πρόγραμμα εκγύμνασης μέσω της πάλης για το ευρύ κοινό “ENERGY WRESTLING” για γυναίκες και άνδρες.
Η άσκηση απευθύνεται σε γυναίκες και άνδρες όλων των ηλικιών:
  •  ενήλικες από 20 χρόνων μέχρι 34 χρονών
  • μεσήλικας από 35 χρονών έως 60 χρονών
  • ηλικιωμένους από 61 χρονών και πάνω

Πρόγραμμα πάλης για άτομα με αναπηρία

Προγράμματα άσκησης για άτομα με αναπηρία σε εξατομικευμένα και ομαδικά τμήματα , καθώς και προγράμματα αποκατάστασης για ενήλικες και παιδιά ,από εξειδικευμένους στον τομέα καθηγητές φυσικής αγωγής, προτεινόμενα προγράμματα προς ενδιαφερόμενους :

· Ορθοσωματική αγωγή

· Ψυχοκινητική αγωγή

· Αποκατάσταση χρονίων παθήσεων

· Εξατομικευμένα προγράμματα σε συνεννόηση με ιατρό

· Μουσικοκινητική αγωγή

· Παιδαγωγικά παιχνίδια

Γυμναστική (με έμφαση στην ενόργανη)

ν ψάχνεις κάτι καινούργιο να ψυχαγωγήσεις το παιδί σου, αν θέλεις να γυμναστεί με ευχάριστη παρέα και ομαδικό πνεύμα έφτασε η γυμναστική για όλους! Στόχος της είναι η εκγύμναση και η αναψυχή διαμέσου της άσκησης. Εδώ η άσκηση δεν έχει μια συγκεκριμένη μορφή όπως τα κλασσικά αθλήματα π.χ : ποδόσφαιρο μπασκετ τένις κτλ, αλλά βασίζεται σε γενικές ασκήσεις εκμάθησης της ισορροπίας, της ευκινησίας , της ευλυγισίας μέσω του ευρέως φάσματος της ενόργανης γυμναστικής. Η Γ.Ο. εκλαμβάνει την άσκηση ως μια παιδαγωγική διαδικασία ,μη ανταγωνιστικού χαρακτήρα δίνοντας έμφαση στη χαρά της συμμετοχής και στα παιδαγωγικά παιχνίδια .

” Στόχος μας είναι τα τέσσερα F της γυμναστικής για όλους : fun, fitness, friendship & fundamentals “